Działalność gastronomiczna w formie mobilnych punktów gastronomicznych (w tym tzw. foodtrucków) dopuszczalna jest wyłączenie na obszarach, na których realizowane jest przedsięwzięcie plenerowe oraz w rejonie skrzyżowania ul. św. Wawrzyńca/ul. Wąskiej
i rejonie skrzyżowania ul. Jakuba/ul. Ciemnej (od niedzieli do czwartku, w godzinach 7:00 – 24.00 oraz od piątku do soboty oraz w dni poprzedzające dzień wolny od pracy, w godzinach 7:00 – 01:00).
Zakaz stosowania mobilnych punktów gastronomicznych niejednolitych kolorystycznie, o jaskrawej kolorystyce.
Na mobilnym punkcie gastronomicznym dopuszcza się umieszczenie jednej tablicy reklamowej (oferta gastronomiczna) o powierzchni nieprzekraczającej formatu A3 oraz jednego szyldu o powierzchni nieprzekraczającej 1 m².
Dopuszczalne parasole: czasze jednolite kolorystycznie, białe, beżowe lub szare, bez elementów graficznych i wzorów. Na lambrekinach dopuszcza się zamieszczanie naprzemiennie (w formie napisu lub elementu plastycznego): jednolitego szyldu (logo punktu gastronomicznego lub informacja o prowadzonej działalności) oraz logo sponsora.
Zakaz umieszczania urządzeń gastronomicznych, stoisk handlowych, urządzeń nagłaśniających oraz stosowania podestów i sztucznych wykładzin na terenie przeznaczonym do konsumpcji.